top of page
Zoeken
  • zuydvertalingen

Ons bezoek bij Steunpunt Mantelzorg Zuid

Maandag 8 april begon Zuyd Vertalingen niet op zijn oude vertrouwde plek in de Brusselseweg 150, maar in het kantoor van Steunpunt Mantelzorg Zuid. Wat deden we daar en wat hebben we besproken? Lees verder voor alle informatie.Eerst een klein beetje context: Steunpunt Mantelzorg Zuid helpt vrijwilligers en mantelzorgers van alle leeftijden. 

Wij waren daar natuurlijk niet zomaar. Wij hebben al voor ze vertaald en wisten hierdoor al een beetje wat voor werk ze doen, maar we wilden het bedrijf en zijn werknemers graag beter leren kennen. 


Toen we in een verrassend warme 18 graden arriveerden, werden we door mijn naamgenoot Karin en Annemie ontvangen met frisse drankjes. Ze hadden een uitgebreide PowerPoint voorbereid met veel informatie over het bedrijf zelf en de algemene situatie van mantelzorgers in Nederland. De cijfers waren voor ons allemaal verbazingwekkend: wij hadden geen idee dat er zo ontzettend veel mantelzorgers (5 miljoen!) in Nederland zijn. Toen het stukje over jonge mantelzorgers tussen de 7 en 24 jaar op het scherm verscheen, waren we voordat de statistieken aan bod kwamen al onder de indruk van de minimumleeftijd in deze groep. 


Ze hebben verteld over hoe ze elke mantelzorger persoonlijke hulp bieden. Dit is natuurlijk een gigantische opgave, omdat elke situatie anders is: elke hulpvrager, mantelzorger en vrijwilliger is anders en heeft iets anders nodig. Dit was ook echt het belangrijkste aspect van hun werk: het luisteren naar iedereen en de hulp steeds aanpassen. Ook denken ze aan de kleine momenten, zoals een verjaardagskaart of af en toe een bloemetje als dank schenken. Een schitterend initiatief van iedereen die eraan meewerkt. 


Na onze vragen zijn we met zijn allen kort over de verdieping gelopen. Vanaf de tweede verdieping was er erg mooi uitzicht en er hing een enorm bord met aardige berichtjes van mensen waarmee ze hebben samengewerkt. 

Het was een gezellige ochtend en we hebben veel van elkaar geleerd. Heel erg bedankt aan Steunpunt Mantelzorg Zuid dat we langs mochten komen en we wensen jullie veel geluk en succes met jullie belangrijke werk! 

Wil je meer van ze weten? Neem dan een kijkje op hun website https://www.mantelzorgzuid.nl/nl  


-Karin 

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page