top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRuben

Terug op kantoor

Vorige week kregen we van onze begeleider Joop Bindels te horen dat we weer op locatie mochten werken. Dit vonden we superleuk nieuws, omdat we elkaar dan weer konden zien, maar het leek ons ook een beetje onwennig. Sommigen waren immers sinds die beruchte maart 2020 niet meer op school geweest en eerlijk gezegd beviel het onlinewerken ons wel. We hebben over de afgelopen zes weken namelijk een fijne werksfeer weten te creëren op Teams en thuiswerken heeft zeker zijn voordelen! Toch zagen we het ook zitten om weer op locatie te werken, want ook daar zitten veel voordelen aan.


De eerste dag kwamen we één voor één binnen en begroetten we elkaar. Ik was lichtelijk opgelucht, omdat het toch wel vertrouwd voelde om mijn medestagiairs weer voor me te zien staan. Het was dan ook helemaal niet onwennig of ongemakkelijk om weer samen op school te zijn en elkaar weer in real life te zien, ook al heeft al het thuiswerken op Teams me op een gegeven moment wel doen twijfelen of mijn collega’s wel echt bestaan en niet simpelweg een schermpje zijn in deze virtuele stage.
Toen ik onze werkplek zag, werd ik meteen gemotiveerd om aan het werk te gaan. Onze werkplek is de Common Room in het Hasseltgebouw en hoewel ik er pré-corona al vaker ben geweest, was ik die eerste ochtend, toen ik binnenkwam, totaal verwonderd: er staan allemaal plantjes, mooie bureaus en bureaustoelen, fauteuils en banken met vrolijke kleurtjes en grote ramen die het zonnetje binnenlieten. Ik weet niet waarom ik de Common Room voorheen niet op prijs stelde, want werken in deze prachtige ruimte op een zonnige dag; daar zeg ik geen nee tegen.Het was die week superwarm en dus hebben we in de middag een picknick gehouden als ‘‘teamuitje’’. Natuurlijk was het geen echt uitje, want we waren gewoon samen aan het lunchen, maar in coronatijden moet je het hebben van de kleine dingetjes en is het begrip ‘‘uitje’’ veel ruimer geworden. Na het picknicken gingen we zonnen, volleyballen, kletsen en vooral het werk even aan de kant schuiven. Normaal gesproken werken wij heel hard, hoor! Maar vandaag mochten we het er even van nemen. Na de picknick zijn we nog twee uur aan het werk gegaan. Daarna zat de werkdag erop en maakte ik me klaar om nog iets langer van het weer te genieten en nog wat te gaan sporten in het park. Het was een goede dag.


Voorlopig werken we twee dagen per week op locatie en drie dagen online. Op een van de dagen dat we op locatie werken, zijn de uitwisselingsstudenten ook van de partij. We kunnen nu dus ook net iets nauwer met hen samenwerken. Ik vind het zelf een goede verdeling zo half online, half op locatie, omdat we op die manier ook wat meer sociaal contact hebben op onze werkvloer, maar ook makkelijk voor ons zelf kunnen werken als we thuiszitten.92 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page