Zoeken
  • zuydvertalingen

Puppyoogjes weerstaan


De hele wereld staat op zijn kop. Cafés zijn dicht, mensen hamsteren wc-papier en veel mensen moeten thuis werken. Ons team werkt ook al sinds een paar weken thuis en er zijn nu al enkele problemen die zich voordoen: wanneer houd ik pauze? Hoe scheid ik werktijd van vrije tijd? Hoe kan ik mezelf ervan weerhouden om constant te snacken? Maar vooral... Puppyoogjes. Iedereen die huisdieren heeft, snapt wat ik bedoel. Je hond (of een andere fluff) zit naast je, kijkt naar je op en verwacht jouw onverdeelde aandacht. Soms krijg je nog een uitgestrekte poot tegen je aan om extra duidelijk te maken dat hij nu écht aandacht wil. Hoe kun je daar nou ooit nee tegen zeggen? En hoe moet je nou je werk afkrijgen als je om de 10 seconden afgeleid wordt? Na intensief onderzoek zijn we tot de volgende opties gekomen:


1. Maak het beest moe


Heb je een puppy of een erg energieke hond? Zorg er dan voor dat hij een lange en uitputtende wandeling heeft gehad voordat je met je werk begint. Hopelijk zorgt dit er dan voor dat hij rustiger is in huis en je even met rust laat voor een tijdje. Als je geluk hebt, gaat hij zelfs even slapen. Heb je geen zin om zo vroeg al een intense wandeling te maken? (Erg herkenbaar). Maak dan een korte wandeling in de ochtend en neem eerder dan normaal pauze van je werk om langer te wandelen. En uiteraard hopen op lekker weer.


Heb je een kat? Koop een laserlichtje. Bijna alle katten zijn zo geobsedeerd door laserlichtjes dat ze er urenlang achteraan kunnen rennen, met als resultaat dat ze daarna heerlijk gaan slapen. En het ziet er nog leuk uit ook dus het is een goede manier om de dag mee te beginnen! Geloof me, je zal er geen spijt van krijgen.


2. Zit in een aparte kamer


Dit is mijn minst favoriete optie, maar soms is het nodig. Als je lieve fluff echt zit te zeuren om aandacht, maar jij hebt een deadline die je moet halen: ga even ergens anders zitten. Zodra je de deadline hebt gehaald, kan je (hopelijk) weer knuffelen. Of smeken om vergiffenis.


3: Negeer het beest


Deze optie is voor de sterken onder ons. Het vergt veel innerlijke kracht en concentratie. Weinig mensen zijn er tot nu toe in geslaagd...


4: Koop speeltjes/botten


Honden houden van kauwen, katten houden van jagen. Zorg er dus voor dat je genoeg speeltjes in huis hebt om ze bezig te houden. Honden kunnen de hele dag aan hetzelfde bot knagen zonder verveeld te raken. En sommige katten kunnen zichzelf goed vermaken met speelgoedmuisjes of stukjes touw. Misschien is het dan wel handig om een goede headset aan te schaffen, zodat je niet de hele dag naar het geknars van je hond of het rumoer van je rennende en springende kat hoeft te luisteren.


5: Schakel extra hulp in


Als je een hond hebt, zou je kunnen overwegen om een uitlaatservice in te schakelen. Dit is vooral handig op drukke dagen of als je bijvoorbeeld een online meeting hebt. Tenzij je collega/docent/manager juist graag je hond wil zien natuurlijk.


6: Neem er nog een!


Krijgt je fluff niet genoeg aandacht? Neem er dan gewoon nog een! Dan kunnen ze elkaar vermaken terwijl jij aan het werk bent. 10/10 werkt elke keer.

 

En dat was het eigenlijk wel. Wij hebben de geheime oplossing van dit probleem helaas ook nog niet ontdekt. In ieder geval zijn hier wat foto's van onze lieverds (en de lieverds van vrienden) om iedereen op te beuren.20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven