top of page
Zoeken
  • zuydvertalingen

Mijn ervaring in Nederland

Hoi allemaal! Ik ben momenteel op Erasmus in Nederland. Ik ben hier al zes maanden en eerlijk gezegd dacht ik dat België en Nederland erg op elkaar zouden lijken, maar er zijn toch verschillen!  


Het grootste verschil dat ik heb gemerkt is de manier waarop de lessen worden gegeven. In België had ik soms les vanaf 8.00 uur tot 20.00 uur. Hier zijn de lessen om 17.00 uur klaar en dat vind ik heel fijn. Je hebt nog vrije tijd in de avond om

andere dingen te doen.  


Iets dat ook heel anders is: de fiets, natuurlijk. Ik heb in de afgelopen 6 maanden meer gefietst dan in de rest van mijn leven. Ik kon het niet geloven toen ik aankwam en overal fietsen zag. Ik vind fietsen best handig en had niet verwacht dat ik het leuk zou vinden.


Verder hebben veel Nederlanders mij gevraagd of ik het Nederlandse eten lekker vind. Ik heb wel een paar dingen geproefd: bitterballen, stroopwafels, worstenbroodjes, ... Die vond ik allemaal lekker, maar stamppot zal helaas nooit mijn lievelingsgerecht worden.

  

Als laatste was ik benieuwd of de Nederlanders echt anders dan de Fransen waren. Ik denk niet dat we heel anders zijn, maar misschien zijn de Nederlanders directer als ze iets willen zeggen. Ze zijn ook altijd op tijd en dat vind ik best indrukwekkend.

 

Ik ben nieuwsgierig naar wat ik nog meer over Nederland kan leren. Zo ver vind ik dat het een heel interessante ervaring is en ik ga het echt missen als ik weg moet gaan.


-Emilie

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page