top of page
Zoeken
  • zuydvertalingen

Erasmus memories: mijn ervaring met UNSA

Erasmus memories: mijn ervaring met UNSA 

Studenten van Zuyd... Assemble! Wil je ervaring opdoen voor je toekomstige carrière en tegelijkertijd nieuwe mensen ontmoeten? Dan is de United Nations Student Association (UNSA) dé perfecte studentvereniging voor jou. Studenten van Zuyd kunnen, net als studenten van de Universiteit Maastricht, lid worden van UNSA. 

 

Wat is UNSA? 

The United Nations Student Association is dé internationaal georiënteerde studentvereniging van Maastricht. UNSA heeft leden uit de hele wereld en is een van de meest internationale studentverenigingen van Maastricht. Daar zijn we allemaal erg trots op. Bovendien bestaat de vereniging uit mensen van allerlei verschillende faculteiten en opleidingen. Als lid van UNSA ontmoet je dus vast en zeker studenten uit een ander land, van een andere faculteit of studenten wiens leven anders is dan het jouwe. 

 

Waarom lid worden van UNSA? 

UNSA organiseert het hele jaar door allerlei evenementen en uitstapjes in Nederland of naar het buitenland. De academische activiteiten geven je de kans om ervaring voor je toekomstige carrière op te doen en nieuwe dingen te leren, terwijl je bij niet-academische evenementen nieuwe studenten kunt ontmoeten. 

 

Verder heeft UNSA zeven verschillende commissies waarin je actief kunt worden: 


·       Delegations: je verbetert je public speaking skills en krijgt intensieve training om een succesvolle deelnemer aan MUN-conferenties te worden. Je reist ook samen met de andere leden van deze commissie naar MUN-conferenties. 


·       Development: je houdt je bezig met de humanitaire aspecten van de vereniging. Deze commissie heeft namelijk drie doelen: bewustmaking, geldinzameling voor goede doelen en vrijwilligerswerk. 


·       EuroMUN: je verdiept je in de organisatie van een van Europa's meest prestigieuze MUN's: EuroMUN, een 4-daagse conferentie die elk jaar in Maastricht wordt georganiseerd. Een MUN is een beetje zoals een rollenspel: het is namelijk een simulatie waar studenten debatteren en onderhandelen zoals mensen het echt doen bij de Verenigde Naties of andere regionale en transregionale instellingen. 


·       Events: je bent verantwoordelijk voor het bedenken van nieuwe en creatieve ideeën voor zowel academische als sociale evenementen en voor het organiseren hiervan. 


·       External Relations: je creëert en onderhoudt professionele connecties en relaties van UNSA door samen te werken met onder andere lokale bedrijven en internationale instellingen. 


·       Journal: je schrijft artikels of neemt podcasts op over allerlei thema’s (cultuur, lokaal en internationaal nieuws enz.) en/of houdt de accounts van de krant actief op sociale netwerken. Je kan ook geaccrediteerd worden om over verschillende evenementen in Maastricht te schrijven (bv. TEFAF, Museumnacht enz.) en je kan deelnemen aan EuroMUN als lid van de pers. 


·       Marketing & Communications: je werkt samen met alle andere commissies om te zorgen dat Maastrichtse studenten op de hoogte zijn van alles wat UNSA doet. Je houdt je bezig met contentcreatie, grafische vormgeving, fotografie, promotie van evenementen en social media management. 

 

Hoe was mijn ervaring met UNSA? 

Ik zit sinds september in UNSA en ik ben ook lid geworden van de commissie die voor de krant zorgt. Daarvoor schrijf ik artikels voor de studentkrant the Maastricht Diplomat. Ik heb heel veel geleerd op het vlak van journalistiek schrijven, maar ook over allerlei andere onderwerpen, zoals internationale relaties en diplomatie. We hebben ook de mooie gelegenheid gehad om te horen van Jabeen Bhatti, een journaliste en oprichtster van een internationaal journalistiek collectief.  


Mijn hoogtepunt van dit jaar bij UNSA? Onze reis naar Genève in Zwitserland. We hebben onder andere de Europese zetel van de Verenigde Naties bezocht, het Palais des Nations. Experts uit verschillende domeinen deelden, hebben veel interessante informatie met ons gedeeld, bijvoorbeeld hun ervaringen. Naast de academische kant was het ook fijn om nieuwe vriendschappen te vormen, de stad samen te ontdekken met zijn lekkere restaurants en geweldige boottochten op het meer te maken of gewoon om ‘s avonds te relaxeren met gezelschapsspelletjes en pizza’s. 

 
Enkele foto's van mijn jaar bij UNSA (EuroMUN2024 en reizen naar Genève, Den Haag en Brussel) 

 
Mijn Erasmuservaring in Maastricht zou nooit hetzelfde zijn geweest zonder UNSA en wanneer ik terug naar België ga, zal ik het erg missen. Ik heb zoveel aardige mensen ontmoet en vrienden gemaakt. Ik had niet op meer kunnen hopen! Op academisch gebied heb ik ook veel interessante dingen geleerd, nuttige vaardigheden ontwikkeld en heb ervaring opgedaan. Ik raad deze studentvereniging van harte aan iedereen aan! 


- Sarah 

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận


bottom of page