Zoeken
  • zuydvertalingen

Talen zijn top!


Gesprek tussen mij en een iemand die ik net heb ontmoet:

“Wat studeer je dan?”

“Ik studeer aan de Vertaalacademie met de talen Nederlands, Engels en Spaans”.

“O wow, Spaans! Echt leuk, dus je spreekt vloeiend Spaans?”

“Ik kan zeker een gesprek voeren in het Spaans, maar ik leer vooral hoe ik moet vertalen.”

“Oké, maar na de studie ga je dus naar Spanje om daar te gaan werken?”

Wanneer ik praat over mijn studie zijn mensen helemaal gefocust op het Spaanse aspect ervan. Ze negeren het feit dat Spaans niet het grootste deel is van de studie en stellen mij vervolgens alleen maar vragen over mijn toekomst in Spanje of Zuid-Amerika.

De Vertaalacademie leert je om te vertalen en de taallessen die je krijgt, zijn zeker belangrijk. Wanneer je een taal niet beheerst waarnaar je vertaalt dan houdt het hele feest op.

Het is ook echt top dat ik meerdere talen kan spreken. Ik ben ervan overtuigd dat deuren voor je opengaan wanneer je dezelfde taal spreekt als de bevolking in een land waar je bijvoorbeeld op vakantie bent. Je merkt het zelfs wanneer je in Limburg bent en Limburgs praat. Je hebt eerder een connectie met mensen die dezelfde taal spreken.

Ik vind het belangrijk dat ik na mijn studie mijn talen op niveau houd. Nu is de vraag: hoe ga ik dat doen? Er zijn immers niet veel mensen in mijn omgeving die Spaans praten. Gelukkig heb ik een idee! Na de Vertaalacademie wil ik waarschijnlijk de master “Interculturele communicatie” volgen waarbij je nog steeds intensief bezig bent met vreemde talen. Daarnaast zie ik het communicatieve aspect dat de master aanbiedt ook echt wel zitten.

In België bestaat er een master “Meertalige communicatie” die volgens mij ongeveer hetzelfde aanbiedt. Ik ben momenteel bezig om studenten van beide masters te contacteren om een beter idee van de opleidingen te krijgen. Sterker nog, ik ben op het moment van schrijven ook met iemand aan het chatten die de pre-master van Interculturele communicatie studeert.

Als ik een van deze masters kan volgen, ben ik dagelijks bezig met talen. Hierdoor verbeter ik mijn spreek- en taalvaardigheid. Daarnaast ben ik bezig met communicatie(onderzoek) waardoor ik later breed inzetbaar ben binnen bedrijven.

Wie weet wat de toekomst voor mij in petto heeft. Ik weet in ieder geval dat ik na de Vertaalacademie een andere sector wil ontdekken waarin ik kan werken. Daarnaast staat een masterdiploma niet slecht op je cv.

#talen #Vertaalacademie #Spaans #Nederlands #Engels #Vertalen #communicatie #interculturelecommunicatie #meertaligecommunicatie #Utrecht #België #master #universiteit

3 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Wij zijn ook actief op social media:

Zuyd Vertalingen maakt gebruik van de gratis ‘Academic Edition’ van Memsource.

  • Zuyd Vertalingen op Facebook
  • Zuyd Vertalingen op Instagram
  • Zuyd Vertalingen op LinkedIn