Zoeken
  • zuydvertalingen

Een kijkje in het leven van Emma Brognez


Hallo !

Ik ben Emma, ik ben 20 en ik kom uit België, uit Mons in Wallonië om precies te zijn, waar ik vertalen Frans studeer. Ik zit in het derde jaar en volgend jaar zal ik een master van 2 jaar beginnen om tolk of vertaler te worden, ik weet het nog niet precies.

Voor mijn Erasmus heb ik gekozen naar Maastricht te gaan omdat ik mijn Nederlands natuurlijk wilde verbeteren en omdat ik met vertalen wilde doorgaan, wat niet altijd mogelijk in Vlaamse scholen en in andere Nederlandse universiteiten was. Dus studeer ik hier. Dat is natuurlijk moeilijker omdat ik naar het Nederlands moet vertalen, wat helemaal niet makkelijk is, vooral wanneer het over juridische of heel technische teksten gaat. Maar ik doe mijn best en ik hoop dat het me zal helpen om mijn schriftelijke Nederlands te verbeteren.

Tot nu toe heb ik alle colleges gevolgd en mijn favoriete colleges zijn [DvD(1] [EB2] Nederlands voor Vertalers en Tolken. Aan de ene kant krijgen we de gelegenheid om onze grammatica te verbeteren en de colleges gaan verder dan de grammaticalessen die we in België hebben gevolgd. Aan de andere kant kan ik mijn mondelinge Nederlands en mijn uitspraak verbeteren, wat niet makkelijk is omdat Nederlanders een zwaar accent hebben vergeleken met onze Vlaamse leraren.

Genoeg gepraat over de school. Ik woon graag in Maastricht, want het is een mooie en aangename stad. Tot nu toe heb ik nog geen andere steden dan Maastricht bezocht maar ik ben van plan om dat te veranderen. Ik heb hier heel veel buitenlandse studenten ontmoet en dat is me opgevallen. Ik woon met mensen uit Argentinië, Spanje, de VS, Canada…

Ik dacht niet dat ik zo veel verschillende nationaliteiten hier zou tegenkomen. Ik vind dat echt leuk omdat ik niet ver van thuis woon maar ik toch in contact met meerdere culturen ben.


7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Wij zijn ook actief op social media:

Zuyd Vertalingen maakt gebruik van de gratis ‘Academic Edition’ van Memsource.

  • Zuyd Vertalingen op Facebook
  • Zuyd Vertalingen op Instagram
  • Zuyd Vertalingen op LinkedIn