Zoeken
  • zuydvertalingen

Een kijkje in het leven van uitwisselingsstudent Laetitia


Hallo,

Ik heet Laetitia en ik ben 21 jaar oud. Ik kom uit België, specifieker uit Binche, een stad dichtbij Mons. Ik studeer vertalen aan de universiteit van Mons en ik zit nu in het derde jaar. Tijdens onze derde jaar moeten we een Erasmus doen. Daarom zal ik hier voor zes maanden studeren.

Ik heb Maastricht gekozen omdat het een kosmopolitische stad is en omdat het dichtbij alles is. Ik ben hier nog maar twee weken, dus ik kan nog niet echt zeggen wat ik van de stad en het leven hier vind. Maar ik kan wel zeggen dat, tot nu toe, alles goed gaat.

Ik vind het leuk om het Belgische en Nederlandse onderwijs te kunnen vergelijken, maar ook de cultuur. We zijn buurlanden en toch zijn we verschillend. Mensen spreken met een sterker accent hier, dus is het een beetje moeilijk om mensen goed te begrijpen, maar ik denk dat het met tijd beter zal gaan. Hier hoop ik mijn Nederlands te verbeteren.

Ik wil ook Nederland ontdekken en ik hoop dat ik de kans zal krijgen om binnen Nederland te kunnen reizen.


0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Wij zijn ook actief op social media:

Zuyd Vertalingen maakt gebruik van de gratis ‘Academic Edition’ van Memsource.

  • Zuyd Vertalingen op Facebook
  • Zuyd Vertalingen op Instagram
  • Zuyd Vertalingen op LinkedIn