Zoeken
  • zuydvertalingen

Een kijkje in het leven van uitwisselingsstudent Constance


Hallo,

Ik heet Constance en kom uit België. Ik studeer vertalen. Ik ben een uitwisselingsstudente en ik zal in Maastricht voor 6 maanden blijven om in het Nederlands te studeren. Het is alleen maar het begin maar dat is een goede ervaring.

De stad is superleuk, er is veel te doen en dat is anders dan mijn leven in België. Mooie stad, met veel te doen. Onder de zon heb ik leuke wandelingen kunnen maken. Het is zelfs groter dan ik had verwacht.

De school is verschillend ook. Meer praktijk bijvoorbeeld in de skills lab. We moeten 10 uur/week bij een vertaling bureau werken. Dat is moeilijk omdat we van het Frans naar het Nederlands schrijven. Maar zelfs als het moeilijk is, leren we veel en ik voel dat mijn Nederlands nu beter is.

Ik begrijp de taal ook beter. Aan het begin was het een beetje verwarrend. In België zijn we meer gewend aan het Vlaamse accent, hier is het Nederlandse accent sterker. Dus kan ik, om zo te zeggen, een nieuwe Nederlands leren.

Naast de praktijk, hebben we ook lessen. In deze lessen hebben we bijvoorbeeld tolken of vertalen. Dat is anders dan in België, dus ontdekken we een nieuwe lesmethode. Dat is interessant en leerzaam.

We kunnen ook de twee culturen vergelijken. Niet alleen voor ons maar ook tijdens de lessen omdat we vaak teksten over Frankrijk of spreekoefeningen met Nederlandse leerlingen hebben.

Ik heb ook veel nieuwe vrienden gemaakt, Erasmus vrienden zijn als een tweede familie in het buitenland. Vrienden die we in ons geboorteland niet kunnen ontmoeten. Erasmus organiseert veel activiteiten, maar we kunnen zelf ook dingen ondernemen.

Vanuit Maastricht kunnen we veel steden bezoeken. Bijvoorbeeld kunnen we Amsterdam in twee uur bereiken.

Ik hoop dat de toekomstige studenten die naar Zuyd zullen komen, ook een leuke ervaring zullen hebben.


1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Wij zijn ook actief op social media:

Zuyd Vertalingen maakt gebruik van de gratis ‘Academic Edition’ van Memsource.

  • Zuyd Vertalingen op Facebook
  • Zuyd Vertalingen op Instagram
  • Zuyd Vertalingen op LinkedIn